The Met: Live in HD Die Walküre

“THE MET: LIVE IN HD”
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
THN ΕΠΙΚΗ «ΒΑΛΚΥΡΙΑ» ΤΟΥ WAGNER

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3/2019 ΣΤΙΣ 18:00
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΠΡΟΒΟΛΗ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4/2019 ΣΤΙΣ 18:00

Οι φετινές μεταδόσεις του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD” έχουν συναρπάσει το κοινό σε μια ακόμα σεζόν που συνδυάζει μεγάλες, κλασικές παραγωγές, σπάνιες αναβιώσεις αλλά και νέες προτάσεις, πάντα με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές. Στο φετινό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, οι μεταδόσεις των δημοφιλών παραστάσεων «Αϊντα», «Λα Τραβιάτα» και «Κάρμεν», αλλά και η νέα πρόταση της εκκεντρικής «Μάρνι», τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόσφατα απολαύσαμε «Το Κορίτσι του Συντάγματος» με τις γλυκιές μελωδίες του μπελκάντο και ήρθε πλέον η ώρα για τους φίλους του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, Richard Wagner. Η επόμενη προγραμματισμένη μετάδοση είναι η «Βαλκυρία», το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην πολυαναμενόμενη αναβίωση του δεύτερου μέρους της ρομαντικής τετραλογίας του Κύκλου του Δαχτυλιδιού, του Wagner.

Το ρομαντικό έπος του Wagner, «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν» αποτέλεσε για την Metropolitan Opera μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της, όταν πριν από κάποια χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει στην εξ’ ολοκλήρου νέα παραγωγή και των τεσσάρων μνημειωδών έργων του «Κύκλου», υπό την καλλιτεχνική ιδιοφυία του Robert Lepage. Πρόκειται για μια παραγωγή πραγματικό τεχνολογικό θαύμα, με σκηνικά επικών διαστάσεων που χρησιμοποιούν στο όριό τους όλα τα τεχνολογικά μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει η μεγαλύτερη λυρική σκηνή του κόσμου, η σκηνή της Met.

Η «Βαλκυρία» είναι το δεύτερο μέρος του έργου του Wagner και αποτελεί ένα αυτόνομο έργο εξαιρετικά δυνατού λυρικού θεάτρου, πλαισιωμένο από αντίστοιχα επικές μελωδίες, μεταξύ αυτών και η πασίγνωστη «Επέλαση των Βαλκυριών». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η δημοφιλέστερη σύγχρονη «Βαγκνερική» σοπράνο Christine Goerke, ως η πολεμίστρια θεά Μπρουνχίλντε. H διαμάχη της με τα θνητά δίδυμα αδέλφια Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε, που αποδίδουν ο Stuart Skelton και η Eva-Maria Westbroek, οδηγεί την Μπρουνχίλντε σε ένα ταξίδι από τη Βαλχάλα στην ανθρωπότητα επί γης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Philippe Jordan.

Η «Βαλκυρία» είναι μια παραγωγή της Metropolitan Opera σε συνεργασία με την Ex Machina.


Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Δείτε την «ΒΑΛΚΥΡΙΑ» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

 • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00
 • Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 • Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
 • Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
 • Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων «CINE ΜΥΛΟΣ»
 • Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
 • Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
 • Ζάκυνθος: Κινηματογράφος «Φώσκολος»
 • Kαστοριά: TEI Δυτικής Μακεδονίας
 • Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος «REX» – Παρασκευή 5 Απριλίου στις 18:00
 • Λεμεσός - Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

Η όπερα προβάλλεται με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους και διαρκεί 6 ώρες, με 2 διαλείμματα.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.