The Met: Live in HD L’Elisir d’Amore

THE MET: LIVE IN HD” 
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤHN KOΡΥΦΑΙΑ ΟΠΕΡΑ «ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» ΤΟΥ GAETANO DONIZETTI

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/02/2018 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά την sold – out επιτυχημένη παράσταση «ΤΟΣΚΑ» του Puccini, παρουσιάζει το κωμικό διαμάντι του Gaetano Donizetti «TO EΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ».

Η διάσημη, ρομαντική, κωμική όπερα «TO EΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» σε σκηνοθεσία Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan, παρουσιάζει την Pretty Yende ως την ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan κάνει το ντεμπούτο του ως μαέστρος.

«TO EΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» γράφτηκε σε χρονικό διάστημα τριάντα - ημερών. Το ποιητικό κείμενο είναι του Φελίτσε Ρομάνι, του διασημότερου Ιταλού συγγραφέα της εποχής, και βασίζεται στο ποιητικό κείμενο του Εζέν Σκριμπ για την κωμική όπερα -opera comique- του Φρανσουά Ωμπέρ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τεάτρο ντελλά Κανομπιάνα του Μιλάνου, στις 12 Μαΐου 1832. Το πρώτο ελληνικό θέατρο που υποδέχτηκε την όπερα ήταν το Σαν Τζάκομο της Κέρκυρας ήδη από το 1835.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.