The Met: Live in HD The Gershwins Porgy and Bess

“THE MET: LIVE IN HD”

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤ

ΤΗΣ ΦΟΛΚ ΟΠΕΡΑΣ «ΠΟΡΓΚΥ ΚΑΙ ΜΠΕΣ» ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΓΚΕΡΣΟΥΙΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/02/2020 ΣΤΙΣ 19:55
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης παρουσιάζει για πρώτη φορά την αθάνατη όπερα «Πόργκι και Μπες» του κορυφαίου Αμερικανού συνθέτη Τζόρτζ Γκέρσουιν. Η ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Νέας Υόρκης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55, και θα μεταδοθεί σε πάνω από 2.200 αίθουσες παγκοσμίως, σε 70 χώρες.

Η σπάνια, φολκ όπερα «Πόργκι και Μπες» παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του James Robinson, που κάνει το ντεμπούτο του στη Met. Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, εκτυλίσσεται σε ένα φτωχό προάστιο του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα και  διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue.

Ο David Robertson διευθύνει ένα λαμπερό σύνολο ερμηνευτών, που περιλαμβάνει τον Donovan Singletary στον ρόλο του ψαρά Τζέϊκ, την Golda Schultz στον ρόλο της γυναίκας του Κλάρα, την Latonia Moore ως πενθούσα χήρα Σερένα, τον Frederick Ballentine ως τον έμπορο ναρκωτικών Sportin’ Life, τον Alfred Walker στον ρόλο του χοντροκομμένου λιμενεργάτη Κράουν και τη Denyce Graves στον ρόλο της Μαρίας, μητέρας του λόχου της πόλης και ιδιοκτήτριας του τοπικού μαγειρείου.

Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’t Necessarily So,” “Bess, You Is My Woman Now,” “I Got Plenty o’ Nuttin,” και το  “My Man’s Gone Now” στην οπερατική τους εκδοχή, η νέα συμπαραγωγή της Metropolitan Opera με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της στο Λονδίνο, το 2019.

Δείτε την παράσταση «Πόργκι και Μπες» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

  1. Aθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  2. Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  3. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
  4. Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
  5. Καλαμάτα: Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
  6. Ηράκλειο: Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ΔΕΠΤΑΗ
  7. Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου 
  8. Ζάκυνθος: Cine Φώσκολος
  9. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Μύλος»
  10. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
  11. Σύρος: Θέατρο Απόλλων
  12. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
  13. Λεμεσός - Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο 
  14. Λάρνακα - Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas
  15. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas 
  16. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas 

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά και μεταδίδεται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.